Roger van de Poel | Dyslexie in het onderwijs
120
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-120,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-5.7,wpb-js-composer js-comp-ver-3.7.4,vc_responsive

Dyslexie in het onderwijs

Over het project:

Productie van de instructieve en educatieve DVD’s ‘Technische maatjes bij Dyslexie’ en ‘Protocol Dyslexie in het MBO’

 

De DVD ‘technische maatjes bij Dyslexie’ gaat over hardware en/of software met het doel belemmeringen bij leerlingen met dyslexie te verminderen en hen in staat te stellen op leeftijdsniveau te functioneren. Deze ICT-middelen bieden ondersteuning op het gebied van technisch en begrijpend lezen, spellen en strategisch schrijven, opzoeken in woordenboeken, structureren en het maken van toetsen en examens.

 

De dvd toont de ‘ronde van Nederland en een uitstapje naar Vlaanderen’. Op vele locaties zijn opnamen gemaakt en komen leerlingen, docenten, coördinatoren en ouders aan het woord. Ook zijn ontwikkelaars, wetenschappers en dyslexiebehandelaars bevraagd op toepassingsmogelijkheden en resultaten van praktijkonderzoek.

 

De DVD ‘Protocol Dyslexie in het MBO’ toont good practises en de praktische toepassingen van het protocol in het MBO. Het Protocol Dyslexie mbo van CINOP (Onderwijscentrum VU en Expertisecentrum Nederlands) heeft de Alfabetiseringsprijs 2010 gewonnen in de categorie ‘Voorkomen en bestrijden van achterstanden’.

De prijs werd uitgereikt door staatssecretaris Marja van Bijsterveldt tijdens de ‘Dag van de Alfabetisering’ op 8 september 2010. De jury omschreef het project als ‘broodnodig, de hoogste tijd, randvoorwaardelijk en zeer goed wetenschappelijk gefundeerd’.

 

dyslexie mbo

prijsuitreiking aan dr. Ria Kleijnen

Onderdeel
educatief materiaal