Roger van de Poel | Speelpleziermethodiek
91
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-91,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-5.7,wpb-js-composer js-comp-ver-3.7.4,vc_responsive

Speelpleziermethodiek

Over het project:

De Speelpleziermethodiek is een, door Margot Wouterse Schmitz in de praktijk ontwikkelde werkwijze om de ontwikkeling van jonge kinderen spelenderwijs te bevorderen. Samen met Speelpleziermethodiek worden een 10-tal educatieve DVD’s geproduceerd voor begeleiders in de peuter- en kleutergroep.

 

DVD 1: Handpantomime.Een manier om eenvoudig taalontwikkeling te stimuleren is handpantomime. De DVD is bedoeld om met de kinderen samen te bekijken, mee te doen en om ouders en begeleiders te inspireren en van voorbeelden te voorzien. De DVD is geproduceerd in 2013.

 

 

 

DVD 2: De Bouwhoek. Een bouwhoek is een afgebakende plek in het lokaal waar kinderen met blokken en andere materialen ongestoord kunnen bouwen en spelen. In deze DVD komen zowel inrichting van de bouwhoek als ook het kijken naar spel aan bod. Er worden uitgebreide observaties van begeleide spelactiviteiten en kindvolgend meespelen getoond met commentaar. Productie september 2014.

 

 

 

Onderdeel
educatief materiaal